4 серп. 2015 р.

Як сушити абрикоси?


   Один із найстаріших методів зберігання харчових продуктів це сушіння. Цим методом можна зберігати у їстівному стані не тільки абрикоси, а й і різні овочі, трави, гриби та фрукти. Розглянемо приклад як сушити абрикоси. Сушка абрикосів полягає у випаровуванні із їх складу води, якої може становити до 75%. Після того як в плодах випарувалась вода, то залишається тільки найкраще, що в них є.

   Як сушити абрикоси?

   Сушити можна трьома способами – в духовці, на сонці, або в спеціально призначених для цього пристроях. Якщо ви вирішили сушити абрикоси першим способом, то потрібно привідкрити дверку, щоб виходила із середини духовки волога.

   Сушити в духовці потрібно при низькій температурі, щоб не спалити плоди (зазвичай це 40-70 градусів, температуру підбирають в залежності від продукту, який сушать). Наприклад візьмемо тверді фрукти, такі як яблука та груші – їх сушать при температурі 70 градусів, а потім поступово потрібно знижувати температуру до 50 градусів. М'які фрукти такі як: абрикоси, сливи, персики починають сушити із нижчої температури (40 градусів), а під кінець сушіння потрібно підняти температуру градусів до 60. Перш ніж висушувати любі фрукти необхідно їх спочатку помити. Великі плоди, краще нарізати скибочками, яблука або груші порізати на четвертинки, а дрібні ягоди краще залишити цілими.

  Для другого способу треба, щоб була гаряча та безвітряна погода, а фрукти найкраще нарізати і розкласти в один шар на бумазі.


   В третьому способі сушіння абрикос використовуються спеціальні пристрої – сушарки, які не в кожного вони є. За допомогою такого обладнання можна підбирати певні режими сушки тих чи інших фруктів. Так як вони запрограмовані під різний вид плодів і виставляється та чи інша температура і тривалість сушки.

  Які і скільки продуктів можна сушити?

   Сушити можна дуже різноманітні продукти – овочі, фрукти, зелень і гриби. Для сушіння підходить більшість видів фруктів – абрикоси, яблука, персики, вишні, виноград, груші, банани, ананаси, ківі, сливи, різні ягоди, чорниці, журавлина і багато іншого. Висушені фрукти повинні бути гнучкими, і, насамперед, ароматними. Фрукти в такому вигляді - це чудова, здорова закуска та відмінна добавка до інших страв.

   Сушіння та поживні речовини

   Під час сушіння, як в абрикосах так і в інших плодах, зберігаються всі цінні для здоров'я властивості, вітаміни і мінерали. Крім того, така висушена їжа, безумовно, позбавлена хімічних добавок або інших підсилювачів смаку.

Немає коментарів:

Дописати коментар