12 серп. 2015 р.

Як доглядати за трояндами?


  Троянди вирощували і доглядали на протязі сотень років, і було це ще в стародавній Греції. На сьогоднішній день цим займаються не менш охоче ніж колись і теж із задоволенням садять троянди у своїх садах, але щоб виростити ці красиві кущі хороший садівник повинен вкласти багато часу, любові і роботи. Влітку, троянди, не потребують так багато уваги, як осінню або весною, але можна скористатися деякими перевіреними порадами, як правильно вирощувати троянди, щоб довго і гарно цвіли.

  Як доглядати за трояндами, щоб вони цвіли аж до осені?
  1. Дуже важливо під час вирощування троянд потрібно рясно поливати, особливо в теплі літні дні, коли земля швидко висихає. Коріння у троянд проростає глибоко – тому краще підливати їх рідше, але рясно, щоб вода просочувалася в глибші шари грунту. В теплу літню пору, кущі троянд поливаються один раз на 7-10 днів, а в дуже жарку, частіше. Кожний кущ повинен отримувати одноразово під час поливу від 10 до 15 л води.

  Поливати квіти найкраще зранку (не пізніше ніж до 10 години, а в спекотні дні до 8) або ввечері, після заходу сонця. Підливайте обережно, щоб вода не потрапляла на листя, так як вони цього не переносять. якщо часто поливати, то це може стати причиною виникнення різних хвороб, наприклад сірої плісняви. Якщо розпушити землю навколо кущів то воді буде легше просочуватись в грунт. Пам'ятайте, що троянди які плетуться потребують більше води, ніж звичайні кущові, особливо, якщо ростуть на сонячний стіні будівлі. Знання декількох важливих принципів допомагає правильно доглядати за трояндами і насолоджуватися їхніми квітами до кінця осені.

  2. Під час вирощування цих квітів, потрібно їх підживлювати
  Коли троянди підживлені то вони здорово і рясно цвітуть. Відмінним натуральним добривом є переброджений гній. З ним їхній ріст буде набагато швидший і кращий! Тому додавати його потрібно краще всього через кожні 2-3 роки в кількості 6-10 кг на 1 м2, в період з весни до кінця липня. Добриво треба розкласти між кущами або біля них і не пошкоджуючи коріння неглибоко перекопуємо. Для кращого ефекту, до органічних добрив можна добавити штучних. Штучні мінеральні добрива можна застосовувати кожного року в 3-4 дозах по 20-40 г на 1 м2 в кінці першого цвітіння. В кінці серпня додавати азот не слід, так як він ускладнює затвердіння пагонів і підготовку кущів до зими.


  3. Не садити поряд з іншими рослинами і не поливати затвердівшу землю
  Бур'яни є ворогами не тільки троянд а й інших культур – забирають у них не тільки воду і поживні речовини, а ще і переносять різні хвороби. Тому бажано їх регулярно прополювати. Щоб вони краще виривалися, треба злегка розпушити грунт.Часто на поверхні під кущем твердіє земля (твердий панцир), який призводить до швидкого висихання грунту, тому в тому місці потрібно час від часу розпорошувати землю. Це також добре впливає на її структуру і сповільнюється випаровування води. Таку дію добре проводити після кожного зливи, а також під час полива, якщо кущі троянд ростуть у важкій землі. 

  4. Не шкодуйте, сміло зрізуйте достиглі квіти і ставте у вазу!
  Варто зрізувати не тільки зів'ялі квіти, а і достиглі троянди для букетів. Таким чином ви будете стимулювати рослину для випускання нових пагонів. Вранці або ввечері буде найкращим періодом для цього, бо зрізані квіти в середині дня будуть дуже нестійкими. Також, не треба зрізати їх біля самого низу, нижче третього листочка на пагоні, тому що це буде послаблювати кущ.

Немає коментарів:

Дописати коментар