26 серп. 2015 р.

Як чистити золото?


   Як чистити золото? Є доступні домашні та ефективні методи чищення різних предметів із золота! Навіть добре оброблене, захисним покриттям, золото має властивість із часом втрачати свій колір, ламатися, забруднюватися і з'являються подряпини. Щоб повернути попередній вигляд золотим прикрасам, пам'ятним речам чи столовим приладам їх колишній вигляд та блиск, то можна віддати їх майстрові за відповідну платню він зробить все як потрібно, але якщо ви зацікавлені в тому як чистити золото самостійно підручними засобами і не хочете користуватися послугами спеціаліста, то дочитайте до кінця і ви будете знати як очистити їх самостійно!

   Немає нічого складного в тому, щоб самостійно відчистити золото. Для цього не обов'язково купувати якісь дорогі засоби чищення, достатньо мати кілька основних предметів, які в кожного є на кухні і трохи терпіння! Ми підкажемо, як чистити золото самостійно за допомогою підручних кухонних засобів. Відновлювати початковий блиск предметам із золота, можна кількома домашніми методами.

    Чищення золота содою і рідиною для миття посуду
  Для чищення золотих предметів підійде рідина для миття посуду із додаванням соди. Для отримання бажаного результату, налийте розчину в ємність з гарячою водою (для кращого ефекту ви можете використати газовану воду) добавте соди, перемішайте, потім візьміть золотий предмет і покладіть в утворену суміш на певний час. Через 15 хвилин вийміть той предмет із розчину, потім за допомогою м'якої щітки акуратно очистіть предмети і протріть.

    Метод суміші мила, аміаку (порошок для випічки)
   Альтернативою попередньому методові - це суміш мила і аміаку. Вироби із золота також можна чистити за допомогою нього. Отже треба сипати цей порошок на вологу шматку чи ватний тампон поки не почне пінитися, а потім м'яко протріть ватним тампоном золотий предмет, залишивши на ньому тонкий шар намиленого порошку.  Після цього треба покласти в безпечне місце, і через 30 хвилин ретельно промити і витерти.

    Як чистити золото: оцтом, лимоном, бензином
  Відновлювати попередній блиск золота можна оцтом, розрізаним лимоном (змащені цим продуктом вироби потрібно залишити на кілька годин), а також тканиною, змоченою бензином або повним зануренням в бензин на годину.

   Незалежно від того, яким способом ви користуєтесь при чищенні золота, завжди тріть як найніжніше – так як сильні тертя золотих прикрас, посуди або сімейних цінностей може спричинити незворотні руйнування.


Немає коментарів:

Дописати коментар