12 лип. 2015 р.

Як зробити факел?



   Щоб зробити факел самому потрібно знати із яких матеріалів він горить (дає освітлення) найдовше. Факел по-іншому називається як смолоскип. Цей елемент у минулі часи освітлював людям темні закутки. Всі факели працюють за принципом згоряння горючих речовин. Вони зроблені так, щоб вогонь який горить, продовжував горіти як можна довше – річ йде про повільне згорання.


   Факели складаються із дерев'яної палки, яка є рукояткою факела і з намотаної зверху пучка із горючої речовини. Цей пучок просочений речовиною, яка повільно горить. Середній час горіння факела становить близько двох годин.

   Як зробити факел – підготовка факела починається із пошуку товстої дерев'яної палки. Потім, потрібно взяти великий шматок щільної тканини, трохи дроту і гас або керосин. Далі робіть наступне, навколо вашої палиці дуже щільно обмотайте згадану тканину, щоб утворився пучок, який в діаметрі мінімум вдвічі більший за діаметр палки.

   Намотувати матеріал потрібно дуже жорстко і міцно. Далі добре було б вкласти між шарами тканини трохи дьогтю (смоли). Ще один крок полягає в докладному і сильному стиснені матеріала дротом. Краще всього обмотувати факел дротом через кожні 2 см і з усієї сили. Щоб зробити факел залишився останній етап - це додавання у факел гасу, бензину тобто сильно змочити, наситити горючою речовиною матеріал.

   Такий факел готовий до використання відразу ж після приготування, в залежності від якості та кількості намотаного матеріалу і ретельності виконання він буде горіти від 30 хвилин до згаданих вище 2 годин.

   Описаний зроблений факел не побудований на тих же принципах, які використовувались в давнину – це спрощена версія. До факела можна додати таку речовину як олія, яка сповільнить його згоряння. Нам дуже приємно, якщо вам ця стаття стала в нагоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар