28 серп. 2015 р.

Як позбутися слимаків простими засобами?


   Для равликів та слимаків дуже сприятливою для їхнього розвитку є сира погода. Волога і тінь це основні елементи які допомагають їм жити, через це їх не побачити під час посухи і на сонці. Розплодившись, равлики і слимаки можуть заразити і знищити весь ваш сад і клумби з овочами. Нижче описано натуральні і безпечні для навколишнього середовища методи як позбутися слимаків, в домі та в саду. 
    1. Сонце 
   Як було сказано вище равлики ненавидять сонце. Якщо у вас на земельній ділянці є зайві предмети, такі як зрізані стовбури дерев, купи цегли, великі камені, дошки і т. д. То треба їх негайно прибрати. В результаті туди буде попадати сонце яке розвіє вологу, равлики залишаться без захисту і притулку, вони будуть змушені розбігтися. 

    2. Мідь 
   Мідь добре вступає в реакцією із слизом слимаків, в результаті виділяється невелика кількість енергії, що і являє собою природний відлякувач цих молюсків. Щоб вони не проникали в ті місця куди не треба, наприклад у горщики, то за допомогою мідного дроту можна обмотати навколо них або рослин. Обмотавши знизу стебла мідною стрічкою можна захистити дерево чи інші рослини від равликів які повзають по ним і знищують урожай. Дуже часто слимаки збираються навколо калюж, водойм, то просто покладіть туди у воду шматок міді який буде не допускати їх до вологи.

    3. Птахи, їжачки і жаби 
    Вирішенням проблеми, великої кількості равликів, можуть бути звірі або птахи які їх поїдають. Заманити їжаків або лелек до огороду буде не просто, але, якщо у вас є ставок, то буде простіше впустити в нього кілька жаб і цю проблему буде вирішено. Дуже ефективно борються із слимаками качки, яких вони дуже полюбляють. Постарайтеся створити сад, який буде приваблювати шпаків, дроздів та граків. 

   4. Дрібний гравій 
   Слимаки не люблять гравію і дрібних камінців по тій причині, що їм незручно по ньому ходити. Щоб не допустити поїдання ваших рослин можна просто обсипати ним навколо рослин чи клумби.

    5. Деякі рослини 
   Равлики також не переносять деяких рослин, наприклад, настурція, бегонія, герань. Їх також відлякує полин, майоран, ромашка,  шавлія, часник, цибуля, орляк звичайний (папороть), деревій і чабер. Достатньо кілька рослин, щоб равлики втратили інтерес до вашого саду чи клумби.


    6. Втопіть їх 
   Равлики люблять пиво, молоко і дріжджі, розчинені у воді. Треба викопати ямку поставити туди банку, щоб отвір був на рівні землі, потім розведену слимакову їжу налити до тієї банки. Равлики почують той запах і будуть старатися потрапити туди, а коли потраплять то втопляться. 

    7. Збирайте їх 
   Іноді, щоб легко і швидко позбутися від равликів - можна просто позбирати їх. Найкраще це робити вночі, так як вони тоді їдять. 

    8. Косіть траву 
   Регулярне скошування трави та видалення бур'янів призводить до того, що равлики втрачають свої укриття і будуть змушені шукати більш затінені місця.

Немає коментарів:

Дописати коментар