24 вер. 2016 р.

Ви знаєте для чого пасинкують помідори?


Правильно сформований кущ томатів здатний дати рясний урожай, який встигає повністю дозріти до настання холодного періоду. Досвідчені городники споконвіку використовують пасинкування, поряд з іншими методами догляду за культурою (підживлення, полив, обприскування біологічними і хімічними фунгіцидами та ін.). 


Для чого обрізають пагони помідорів?

Видалення за допомогою пасинкування або обрізання невеликими ножицями підлягають верхівки томатів, розташовані над верхніми листками. 

Помідори до пасинкування

Пасинкування помідорів призводить до перенаправлення поживних речовин до плодів які ще не дозріли. Помідорні кущі формують таким чином, щоб на кожній високорослій рослині дозріло до 8 квіткових пучків. 
Помідори після пасинкування

Для низькорослих сортів рекомендовано залишати не більше 5-6 пучків. Можете почитати більш докладніше про те як вирощувати помідори.

Крім верхівок за допомогою секатора, пасинкують нові побіги, залишаючи на кожному з саджанців по 1-2 шт. для отримання додаткового врожаю. Всі інші відростки, які розташовані в пазухах бадилля та прикореневій зоні, а також нижні, великі і старі листя підлягають обрізці.

Як пасинкувати помідори

Особливості пасинкування помідорів

Захід бажано проводити рано вранці і в суху спекотну погоду. При підвищеній вологості і в прохолодні періоди, ця процедура, може привести до підвищення ризику розвитку грибкових хвороб пасльонових культур, зокрема, фітофтори.

пасинкування жовтих помідорів

Для профілактики перенесення хвороботворних мікроорганізмів, зрізані рослинні залишки з томатних грядок підлягають утилізації за допомогою спалювання, а садовий інструмент - знезараженню спиртом (96%) або розчином перманганату калію (2%).

пасинкування червоних помідорів

Хороших вам помідорових врожаїв! Дякую за увагу!  На головну

Немає коментарів:

Дописати коментар