29 черв. 2014 р.

Як позбутися від комарів в саду?



   Комари обожнюють тепле і вологе повітря. Із цього приводу під час літа їх важко відігнати від себе, в домі чи в саду. На ринку існує багато засобів від комарів, але зазвичай це є хімія, яка в певній мірі негативно впливає на наше здоров'я.
Якби вона була 100% ефективна, то імовірно кожний із нас використовував би це проти цих шкідників, але ці препарати діють тільки на протязі деякого часу і в певному оточуючому середовищі. Комари дуже швидко розмножуються і від них важко позбутися, незалежно від того якими препаратами ми з ними будемо боротися. Однак краще вживати натуральні засоби, які безпечні для нас, для наших дітей і тварин. Нижче представлено 14 способів щоб позбутися від комарів в саду:

   1. Застояна вода
Позбався з саду застояної води. Не дозволь, щоб дощова вода збиралася в горщиках, відрах чи коритах. Збирачі відстійної води є інкубаторієм комарів - це в ній вони розмножуються та відкладають яйцеклітини.

   2. М'ятна рідина для полоскання рота
В розприскувач налий плину для полоскання рота і побризкай ним в своєму саду. Побризкай плетючі рослини, квіти та кущі. Комари будуть триматися від них здалека. Це є старий випробуваний метод.

   3. Масло-спрей
Щоб знищити личинки та запобігти розмноженню комарів, побризкай поверхню води маслом у вигляді спрею. Масло стримає їх від розмноження.

   4. Оливкове масло
Зроби домашній препарат проти комарів з однієї ложки оливкового масла та з чотирьох літрів води. Та цим розчином побризкай рослин в саду.

   5. Ефірне масло з чайного дерева
Іншим домашнім препаратом проти цих кусючих тварин у саду є суміш води та ефірного масла з чайного дерева (співвідношення таке саме як в пункті 4). Цим розчином можеш також побризкати приміщення в домі.

   6. Жовте світло лампи розжарювання
Найкраще вживай проти комарів жовте світло лампи розжарювання. Так як біле світло їх приваблює, а жовте тримає на відстані.

   7. Використовуй сітку
Москітні сітки можеш використовувати не тільки в домі але також і у саду в бесідках.

   8. Ароматичні свічки із запахом лимона
Використовуй в саду ароматичні свічки (з ароматом лимона). Комарі не переносять цей запах, і будуть триматися подалі.

   9. Часник
Запах часнику також відлякує комарів. Тому їж один зубок часнику на день. Помаж, притискаючи рукою часник, місця пульсу, або змішай подрібнений часник із водою і нанеси цей розчин на своє тіло (будеш пахнути досить дивно, але комарі дадуть тобі спокій).

   10. Вітамін В1
Якщо ти проводиш багато часу в саду, то щоденно вживай вітамін В1 в таблетках. Цей вітамін надає потові специфічний запах, який відлякує комарів (Перш ніж ти почнеш приймати які-небудь вітаміни, проконсультуйся з лікарем).

   11. Довгі рукави
Якщо не дуже тепло то носи одяг, який закриває тіло, щоб обмежити комарам доступ до неприкритої шкіри.

   12. Білий колір
Носи одяг який має білий колір. Комари зазвичай тримаються в стороні від білого.

   13. Ластівки бабки та кажани
Спонукай ластівок бабок чи кажанів до мешкання в твоєму саду. Вони живляться комарами - з'їдають їх навіть до декількох тисяч щодня!

   14. Рослини

Також можеш посадити в саду, поблизу вікон і дверей будинку рослини, які будуть відлякувати комарів, такі як: м'ята, базилік, розмарин, котовник, чорнобривець, герань, часник, меліса.

Немає коментарів:

Дописати коментар