25 лист. 2017 р.

Садівникам на замітку: як доглядати за плодовими деревами

dohlyad za derevamy

Догляд за посадками і плодовими деревами на присадибній ділянці - одна з головних турбот садівників в період літнього сезону. І хоча плодові дерева не вимагають постійного догляду, як овочеві культури, але й і їх не варто залишати без уваги.

 Необхідно обробляти дерева від шкідників і виконувати профілактичні заходи щодо захисту від хвороб. Щоб поліпшити структуру грунту і підвищити врожайність, вносять добрива й підгодівлі. Протягом всього вегетативного періоду необхідно дотримуватися рівень вологості грунту під деревами.

 Весняні роботи по догляду за деревами


 Щоб у дерев правильно розвивалася крона, зайві пагони обрізають. У 2-річних дерев видаляють пагони, які ростуть під прямим кутом до стовбура. Вони не дадуть іншим паросткам піднятися вгору. Згодом вони зламаються під вагою врожаю. Нижні гілки обрізають, якщо вони знаходяться на відстані 30 см над землею. Так само можете прочитати на нашому сайті про правила обрізки яблунь.

 Основний провідник повинен бути вище бічних пагонів приблизно на 20 см. Коли дерева досягають 5-7-річного віку, потрібно обрізати старі пагони, орієнтуючись при цьому на кількість нерозвинених бруньок.


 Як тільки з'явилася можливість на ділянці займатися земельними роботами, необхідно обкопати дерева, формуючи чашу. Вона необхідна для збереження вологи. У цей період вносять підгодівлю, мінеральні або органічні добрива. Гній або торф розсипають навколо дерев, а потім перекопують землю. Селітру або сечовину розводять з водою і вводять в грунт під час поливу.

 Дорослі дерева не потребують весняного поливу. Їх коренева система на цей момент вже досить розвинена, щоб діставати необхідну воду з грунту. У чашу близько дорослих дерев укладають тирсу або солому. Такий килим запобігає швидкому випаровуванню вологи.

 Уже в березні дерева починають обробляти від шкідників. У корі можуть перебувати комахи, які сховалися на зиму. Кору очищають і фарбують сумішшю гашеного вапна і глини. Грунт зрошують «Карбофосом». Данною речовиною обприскують гілки, поки не розпустилися листя і не з'явилися квітки.

 Догляд за плодовими деревами восени


 Осінній урожай покаже, які гілки у дерева заважають йому розвиватися. Якщо на пагонах мало плодів, від стовбура йдуть сухі гілки, то їх обрізають. Ця процедура омолодить дерево і навесні воно порадує високим урожаєм.

Pidbilyuvannya derev vapnom


 Щоб в кору не проникли комахи і не залишилися в ній зимувати, дерева обробляють вапном. Після того як побілка висохне, стовбур обертають утеплювачем. Це необхідно для того, щоб дерево комфортно пережило зимові морози. Від низьких температур кора і стовбур можуть розтріскатися, що спровокує захворювання навесні.
  
uteplyuvach dlya stovbura dereva

 Необхідно виконати осінню підгодівлю дерев. Під коріння вводять біодобрива, обкопують дерева і рясно заливають водою. При поливі можна використовувати розчини калійних і азотних добрив. В кінці осені коріння закривають тирсою і сухим листям. Дані заходи підвищать стійкість дерев до зимових холодів і не дадуть корінню замерзнути.

Як ще ви доглядаєте за плодовими деревами щоб вони радували хорошим урожаєм щороку? Поділіться своїм досвідом в коментарях.

Нехай ваш сад радує вас відмінним урожаєм щороку!
З повагою admin

Немає коментарів:

Дописати коментар