18 черв. 2014 р.

Як зробити власний папір?



Створення власного паперу є відмінним способом утилізації папарових відходів, які маєш в своєму домі. Потім з нього можеш створити незвичайні речі. Першим кроком для виготовлення паперу є створення паперової маси. Вона може перетворитися в папір, але перш ніж до того дійде ти повинен запевнитись, що ця маса гарної якості. Нижче знайдеш вказівки як зробити паперову масу.



Речі які будуть необхідні: Обрізки паперу, ганчірки, блендер або міксер

1. Підготуй місце для роботи. Під час створення такої суміші можна непогано забруднитися, отже підготуй якусь фольгу чи плівку, яка буде оберігати меблі від забруднення. Тримай біля себе ганчірку, щоб витерти свіжі забруднення.

2. Вибери папір, який використаєш на потреби проекту. Можеш використовувати будь-який тип паперу, наприклад, шматочки кольрового паперу, завдяки цьому збільшиться різнокольоровість паперу. Однаково добре підходять і газети.

3. Для того щоб отримати більш делікатний та білий папір, необхідно додати туди салфетки та рушники які виготовлені зі спеціального паперу. А для створення жосткого потрібно використати невикористаний папір для принтера.

4. Поріж куски паперу на 2,5 см шматки. Очевидно, що вони не повинні бути ідеально рівними. Буде потрібно близько чотирьох чашок подріблених частинок паперу.

5. Приготовлені папірці вкинь до теплої води, приблизно на 2 години. В той час вони добре розмокнуть і їх легше буде перемолоти.

6. Налий теплої води у миску для блендера, наповни її приблизно на половину. Доповни, ту миску, розмоченим папером і цю суміш перемішай в блендері. Маєш отримати консистенцію схожу не пюре. Перемішуй дость довго, щоб в цій масі не було жодних цілих кусків паперу. Після цього твоя паперова маса є готова для подальшого використання.

  Поради:
- Експериментуй з різними кольорами та фактурами паперу, і ти отримаєш дуже різноманітні результати.


- Під час виготовлення такої маси носи фартух, бо можеш забруднитися, а таку концестенцію важко потім вичистити.

Немає коментарів:

Дописати коментар