14 черв. 2014 р.

Як позбутися від моху на газоні?


   Розвитку моху на газоні сприяє затінення, кисла реакція ґрунту а також занадто рясний полив. Аби ефективно позбутися від цих обтяжливих бур'янів, необхідно виконати ряд певних дій по догляді за газоном. Підготуй запропоновані інструменти і ресурси та дій згідно з нижчеописаним методом.

Що буде необхідно?

  - Довгі, міцні вила або аератор
  - Лакмусові папірці
  - Гній садовий, наприклад: доломіт (порошкове вапно).
  - Дрібний пісок або очищений попіл, напр. залишився із обгорілих листів.

   1. Перевір реакцію ґрунту (кислотність) свого газону. Ти можеш розмістити у декількох місцях лакмусовий папірець на декілька хвилин (встроми його в землю на глибину декількох сантиметрів), через хвилину порівняй його колір із зразком. Ідеальна умова для розвитку моху це закисленість ґрунтової землі нижче 6.0 рН. Також можна подивитися і по рослинам, наявних на газоні, їх вид також дозволяє визначити ступінь кислотності ґрунту, наприклад мак і кропива ростуть у землі із дуже малою степінню закисленістю, а хвощ польовий (сосонка) і конюшина вказують на велику степінь закисленості ґрунту.

   2.Візьми вила або аератор і виконай глибокі, регулярні проколювання ґрунту, на глибину мінімум кількандцять сантиметрів. Ідеально було б проколоти до 30 см або навіть і глибше. Інтервали між послідовними поколюваннями не повинна бути більшою, ніж пів метра.

   3. Залиш газон на один день без додаткового втручання. Поколювання спрямоване на збагачення ґрунту повітрям і полегшення стоку води на більшу глибину, тому що мох в основному живиться водою тільки на поверхні ґрунту.

   4. На другий день ретельно пересипай газон лужним добривом, згаданим раніше доломітом, змеленою крейдою або сільськогосподарським вапном.

   5. Пучки моху потрібно вкрити шаром попелу або піску.

   6. Коли мох висохне (як правило це близько одного тижня при бездощовій погоді), прибери його із газону та усунь пісок або попіл.


   7. Тепер можеш у місці непотрібної рослини засіяти траву з невеликим доданням натурального гною.

   У нас є тематичне відео про позбуття моху на газоні власними руками.



Також читайте схожу статтю: - Як посіяти траву?

Немає коментарів:

Дописати коментар