17 черв. 2014 р.

Як позбутися запаху сечі?



   Часом виникають неприємні ситуації, коли тобі необхідно усунути запах сечі з килима, матраца або дивана. На щастя ми не повинні робити це занадто часто. Зчасом коли в нашому домі з'явиться дитина або молода тваринка, може дійти до такої ситуації. Через певний час сеча висохне, але запах залишиться. Однак існує декілька способів, щоб позбутися від неприємного запаху сечі.

   1. Оцет, сода і вода
Одним із способів позбутися цього неприємного запаху є приготування кашеподібного розчину з соди і води. Приготовлену суміш необхідно втирати в цілу поверхню, де знаходилася сеча. Потім соду необхідно змити оцетом. Після цілої процедури використовуй паперові рушники, сильно притисни їх до поверхні та почекай поки вони вберуть усю вологу. Повтори цілий процес ще раз. Однак пам'ятай, що не можна повторювати того багато разів, тому що може пошкодитись тканина. Промий цілу поверхню чистою водою і наново приклати паперові рушники, щоб усунути надлишок вологи. Найкраще, якщо маєш таку можливість, залиш тканину на сонці, аж до повного висихання. Можеш використати сушку до волосся і трохи її досушити. Запах оцту буде ще відчутний близько двох днів. Але найважливіше те, що неприємний запах сечі зникне.

   2. Готові хімічні засоби
Ти також можеш скористатися готовими хімічними засобами, які є у вільному доступі в магазинах або інтернеті. Вони є дешевими і водночас високоефективними. Препарати які були куплені в зоологічному магазині призначені для усунення запаху сечі тварин, але відмінно можуть впоратись також із сечою дитини.

   3. Перекис водню (окислювана вода)
Перекис водню це дуже ефективний спосіб для усунення запаху сечі. Під час застосування потрібно бути обережним, так як цей препарат може пошкодити деякі види тканин. Виприбуй невелику кількість в невидному місці, та залиш до висихання і лише коли ти будеш впевнений, що перекис не знищить тканину, застосуй його. Після використання окислюваної води можеш почистити поверхню звичайним пилососом. Це повинно усунути запах сечі назавжди.

   4. Рідина для полоскання рота
Рідина для полоскання ротової порожнини може допомогти видалити запах сечі. Цей спосіб є дещо подібний на метод з содою, оцтом і водою. Розчинити трохи плину для полоскання рота з водою і приготовленим розчином промий забруднену поверхню. До вичищеної поверхні приклади чисті паперові рушники і почекай, поки вбереться волога. Запах цього плину ще буде відчутний протягом декількох днів, але запах сечі, безумовно, зникне.

   5. Аміак (нашатирний спирт) і мило
Виміряй таку саму кількість аміаку і мила та розчини їх у воді. Цим приготовленим розчином вичисти забруднену поверхню.

   6. Кукурудзяне борошно
Одним із способів, щоб позбутися неприємного запаху сечі є посипання забрудненої поверхні кукурудзяним борошном, а потім споліскування його за допомогою води. За допомогою цієї методики можна позбутися любих запахів, а особливо сечі.

   7. Відбілювач для кольорових тканин
Можеш використати відбілювач, щоб усунути цей неприємний запах, але маєш пам'ятати, що він повинен бути призначеним для кольорових тканин. Нанеси трохи відбілювача на пляму та делікатно його витри. Використовуй паперові рушники для збирання надлишку вологи.

Немає коментарів:

Дописати коментар