9 серп. 2015 р.

Як позбутися неприємного запаху з рота?



   Як позбутися неприємного запаху з рота? Це питання задавали собі (і не тільки собі) дуже багато людей. Неприємний запах з нашого рота - це серйозна проблема, так як вона ускладнює щоденні контакти з іншими людьми, і спричиняє власний дискомфорт. Тому важливо правильно визначити причину і усунути її. Така проблема може виникнути після їжі, і може супроводжувати цілий день. Звичайно, ви можете спробувати освіжити подих за допомогою жувальної гумки або спрея освіжувача, але це лише буде маскувати проблему і то не довго, і тому треба знати проблему і як найшвидше позбутися її.

   Неправильна гігієна рота являється найбільш поширеною причиною неприємного запаху з рота. Основне правило полягає в тому, щоб чистити зуби як мінімум два рази в день, але найкраще, було б чистити зуби після кожного прийому їжі. В такому випадку можна бути впевненим, що залишків їжі в роті немає і бактерії розмножуватись не будуть. Ретельне чищення дозволяє позбутися від зубного нальоту. Використовуючи електричну щітку можна позбутися осадку і нальоту на зубах, так як таке чищення вимагає більшої точності. Якщо погано вичищати ротову порожнину, то з часом на зубах буде відкладатися зубний камінь, який сприяє розвитку грибів і бактерій, а згодом і захворювання ясен. Така помилка може стати причиною неприємного запаху з рота. Слідуючою проблемою із неприємним запахом є в людей, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту.

   Боротьба із запахом з рота повинна, в першу чергу, починатися з відвідування стоматолога, щоб перевірити стан ротової порожнини і видалити зубний камінь. Також не забувайте про основні правила гігієни порожнини рота, щоб не виникав карієс. Запам'ятайте, Коли ви чистите зуби хоча б 2 рази на день, не забувайте про язик на поверхні якого знаходиться велика кількість бактерій, які викликають неприємний запах з рота. Зверніть увагу на своє щоденне меню. На специфічний подих гострі страви, та страви до складу яких входить цибуля або часник. Безумовно вони містять ефірні масла, що володіють цілющими властивостями, але, крім того, спричиняють сильний неприємний запах. Ефірне масло з цибулі проникає в легені разом із кров'ю і звідси неприємний запах з рота. Щоб нейтралізувати причину такого запаху потрібно застосувати спеціальні таблетки основою яких є петрушка.

   Частіше вживайте воду це допомагає проти неприємного запаху із рота. Ми часто забуваємо, що кожного дня потрібно випивати мінімум 2 літри води. Це відмінно впливає на гідратацію організму і на якість подиху. Завдяки частому вживанню води, слизові оболонки залишаються зволоженими, і також виполіскуємо бактерії, які залишаються в порожнині рота. Воду можна чергувати із трав'яними відварами, такими як екстракт шавлії, ромашка. Ці  трави мають освіжаючі властивості, знищують бактерії і відновлюють слизову оболонку. Їх можна використовувати як натуральний засіб для полоскання рота. Пам'ятайте, неприємний запах з рота також з'являється, коли людина зневоднена, тому обов'язкова норма води є обов'язковою для кожного.


   У ситуаціях коли не вистачає часу на візит до стоматолога, або на напої з трав ви можете скористатися експрес-освіжувачами дихання. Сюди можна віднести таблетки з органічним цинком, які нейтралізують запах сірчистих сполук і зберігають свіже дихання протягом кількох годин. Також можна застосувати такі засоби як: жувальна гумка, таблетки або спреї, які ефективно допомагають маскувати запах але не на довго. Обираючи такі методи, пам'ятайте, щоб у їхньому складі не було цукру, тому що він викликає карієс. Ідеальний замінник цукру є ксиліт, який не тільки солодкий, а ще й і антибактеріальний засіб.


   Оптимальний метод освіження подиху, кожен повинен підбирати сам, але треба пам'ятати, що постійний неприємний запах з рота є результатом більш серйозних проблем, які не можна ігнорувати і тому обов'язково потрібно консультуватися з лікарем і стоматологом.

Немає коментарів:

Дописати коментар