2 серп. 2015 р.

Як позбутися бородавок?


   Із роботи Марка Твена "Пригоди Тома Сойєра", відомо, що найбільш ефективним засобом, щоб позбутися бородавок є кішка. Принаймні, на думку Гекльберрі Фінна. Корисним засобом також може бути квасоля. Обидва методи слід застосовувати опівночі, - краще на перехресті доріг, або на цвинтарі.

   Менш відомимих, але, неодмінно, настільки ж ефективних способів боротьби із бородавками в народних переказах є багато. Сьогодні чітко видно, що протягом століть багато людей робили що завгодно, щоб позбутися від докучливих бородавок. Не дивлячись на такий прогрес у виробництві ліків, на сьогоднішній день не завжди легко можна позбутися бородавок, хоча вчені і медики вже багато років працюють над більш ефективними методами боротьби з ними.

   Що таке бородавка? У неї рельєфна, шорстка поверхня, що з'являється в результаті зараження вірусом папіломи людини - ВПЛ. Найчастіше вони появляються на руках і ногах. Вони можуть бути розміром починаючи з голівки від шпильки і закінчуючи зернятком гороху. Маленькі бородавки на шкірі виглядають як грудка, а більші відрізняються випуклістю і нагадують головку кольорової капусти. Виступають вони по одному або групами.

   Бородавки виникають від вірусу, який передається через прямий контакт. Найпростіше  можна заразитися через дотики, а також використовуючи особисті речі людини, такі як: рушник або ножиці для нігтів. Бородавками легко заразитися в басейні, сауні, шкільній роздягальні або солярії. Існує багато способів боротьби з ними, і діють вони із різною ефективністю.



   Домашні методи боротьби із ними найменш заразні. Один із найпоширеніших заключається в тому, щоб мазати бородавки молочним соком стебла чистотілу, тобто ластівчин трави (маленька жовта квітка, яка у дикому вигляді росте на наших луках). Метод позбуття бородавок оснований на тому, щоб перед сном (так як протягом дня чистотіл може легко стертись) заражену поверхню необхідно злегка зачистити пилочкою для нігтів, щоб не викликати кровотечі, покрити свіжим соком жовто-цегляного кольору, який витікає витікання з відламаного стебла чистотілу і почекайте, поки він на зараженій бородавками поверхні висохне. Таку процедуру проводьте щодня на протязі 5-10 днів.

   Серед домашніх способів позбуття бородавок часто згадуються методи змазування бородавок соком алое, медом, молоком з кульбаби, терти їх картоплею (розрізаною навпіл) або розтирати внутрішньою частиною бананової шкірки.

   Однак навіть ті, хто переконують в ефективності цих методів не приховують те, що таке лікування проходить на протязі кількох тижнів.

   До ще одного методу як позбутися бородавок відноситься використання препаратів для місцевого застосування, які можна без проблем придбати в аптеці. Зовні вони нагадують лак для нігтів. За допомогою пензлика, два рази в день, помажте заражене місце. Таке лікування не завжди є ефективним і триває воно близько 2 місяця.

   Якщо було прийнято рішення позбутися бородавок в кабінеті лікаря, швидше за все, таке лікування буде відбуватися за допомогою рідкого азоту. Досі цей метод найбільш ефективно видаляє бородавки. Не завжди буває достатньо однієї процедура. Обмороження бородавок процедура не з приємних. Вона супроводжується відчуттям печіння, а іноді навіть виникає біль. На щастя, обморожування, займає всього кілька секунд.

   Такий засіб можна з легкістю купити без рецепту в аптеці і застосувати його самостійно в дома. Виконувати такі операції самостійно не складно - важливо тільки діяти згідно з інструкцією.

   Метод лазерного видалення бородавок не є розповсюдженим так само, як видалення цих паразитів за допомогою скальпеля. Вирізання хірургічним втручанням - цей метод безпечний і самий швидкий, але і найбільш проблемний, особливо, коли ми маємо справу з бородавками на нозі, так як цю частину тіла нелегко знеболити. 

Немає коментарів:

Дописати коментар