5 серп. 2014 р.

Як бути здоровим під час зими?



   Зима - це сезон грипу та простуд. Більшість людей, в цьому періоді, хворіють частіше ніж під час тепліших місяців, але це не обов'язкомо може бути так. Якщо ти часто хворієш взимку, прочитай наступні поради, як зміцнити імунітет і бути здоровим, навіть під час найхолодніших днів.


   1. Вітаміни
Зимою до нас мало доходить світла, а також немає свіжих овочів, тому недоліки нашого організму ми повинні доповнювати вітамінами і мінералами. Звідки відомо, що мультивітамін в капсулах це добре? Потрібно вкинути вітамінну капсулу в невелику склянку з оцтом, якщо вона розчиниться приблизно за 20 хвилин то вона добра, а якщо розчинюється набагато повільніше або швидше то такі вітаміни погані, і вживання таких таблеток нічого не змінить. 
   Оцет "імітує" шлунковий сік, і близько 20 хвилин потрібно на те, щоб така таблетка пройшла через травневу систему і потрапила в шлунок та кишечник, де відбувається всмоктування речовин в організм. Якщо вітамінна таблетка розчинюється швидше або повільніше, то наш організм не зможе поглинути усі корисні вітаміни, а лише "пролетить" через наш шлунково-кишечний тракт. Вітаміни повинні бути підібрані згідно статі та віку, так як вони впливають на різні потреби та складники організму.

   2. Додаткова підтримка
Існує три компоненти, які можуть додатково зміцнити організм. Це вітамін С, цинк і ехінацея.
   Наприклад, велика кількість вітаміну С знаходиться в соку лимона, також можна його приймати у вигляді таблеток. Додаткові 500-1000 мг може стимулювати імунну систему, але необхідно пам'ятати, що занадто велика доза вітаміну С викликає пронос.
   Цинк вже давно застосовується при захворюваннях горла, а останнім часом також рекомендують його приймати для зміцнення імунітету. Цинк виступає в якості інгредієнту багатьох таблеток для смоктання (від болю в горлі), іноді можуть мати неприємний металевий присмак.
   Ехінацея (ехінацея пурпурова) - це рослина, яка сприяє зміцненню імунітету. Її можна приймати через певні проміжки, наприклад, через місяць регулярного застосування можна зробити місяць перерви.

   3. Як скоротити тривалість застуди?
Часом, незважаючи на всі зусилля, нам не удається уникнути застуди. Якщо вже ми захворіли, то варто випити сироп з чорної бузини і сольовий спрей для носа. Сироп бузини скорочує час застуди, а спрей для носа знімає подразнення слизової оболонки носа. Крім того, можна спробувати змішати трохи вазеліну з м'ятним маслом і цією сумішшю помазати зовнішню частину ніздрів перед сном, вона полегшить дихання і забезпечить спокійний сон.

   4. Цукор
На протязі цілого року ми їмо дуже велику кількість продуктів із вмістом цукру, а ця кількість крім того, більше, ще під час свят і в зимовий період. Вчені виявили, що цукор впливає на зниження нашого імунітету, так що нічого дивного немає в тому, що ми так часто хворіємо. Отже постарайтеся обмежити кількість споживаного цукру, особливо в зимовий період, і ви помітите різницю в своєму стані здоров'я.

   5. Відпочинок
Близько 8 годин сну на добу, позитивно вплине на вашу імунну систему, це дозволяє організму відновити сили після тривалого дня. Недолік сну послаблює імунітет і негативно впливає на самопочуття, і це заважає нашому організму боротися з інфекціями.
Поради  *Прогулянка на свіжому повітрі (навіть на морозі), підвищує імунітет, додає енергії та поліпшує самопочуття.

Немає коментарів:

Дописати коментар