12 серп. 2014 р.

Що робити, щоб квіти швидко не зів'яли?



   З давніх часів квіти подаровані жінці були ознакою не тільки симпатії, але і повагою до прекрасної статі. Існувала навіть свого роду мітка щодо кольорів і видів квітів, які необхідно давати у відповідних ситуаціях. Що ж, не обманюйте себе, яка з жінок не любить отримувати квіти? Напевно немає такої жінки. Тюльпани, рози, конвалії, соняшники. Усі красиві, ароматні та різні...
Вони являються гарною прикрасою для кожної господині в будинку. Що робити, щоб тюльпани чи рози витримали довше ніж 3 дні у вазі? Ось кілька перевірених порад, що потрібно робити, щоб квіти швидко не зів'яли.
Що буде необхідно: квіти (зрізані), ваза, вода, ножниці, 2 столові ложки винного оцту, 2 чайні ложки цукору.

   1. Перш за все потрібно видалити все листя, яке у вазі може перебувати нижче рівня води. Вони можуть блокувати потік кисню до води і викликати розвиток мікроорганізмів, які впливають на швидке опадання зрізаних квітів.

   2. Обов'язково щодня мийте вазу і лийте туди свіжу воду. У випадку з тюльпанами, простеж за тим, щоб завжди було багато води в вазі. Вони відносяться до квітів, які інтенсивно вбирають воду із вази в якій ми їх тримаємо. Ми можемо це спостерігати - тюльпани поставлені до вази з водою, створюють враження росту. Це власне ефект вбирання, квіткою, води.

   3. До води додай розчин який підтримує форму квітів. Спосіб його приготовлення дуже простий. Розмішай в одній літрі води 2 столові ложки винного оцту і 2 чайні ложки цукору. Додавайте цю мікстуру щоразово при зміні води у вазі. Завдяки цьому розчину квіти зможуть отримувати живильні речовини з розчиненого цукру. Винний оцет запобігає розвитку мікроорганізмів. Завдяки цьому квіти будуть стояти у вазі довгий час і матимуть свіжий вигляд.

   4. Пам'ятай, щоб ваза з квітами не стояла на відкритому сонці. Постав її, краще, в холодному місці. Не забувай про те, що потрібно провітрювати кімнату в якій стоять квіти.

   5. Через деякий час постарайся обрізати кінцівку стебла. Завдяки цій процедурі видаляються з кінцівок стовбура шкідливі мікроорганізми які там розвиваються. Якщо мова іде про розу, то перш ніж вставити її у вазу, за допомогою товкача, розчави її стебло. Це підвищить поглинаючу здатність поверхні та збереже її довше у вазі.


   Поради  * Пам'ятай, щоб ваза була досить великою. Ідеально було б, якби у неї було широке дно. Тоді, в ній, квіти будуть добре посаджені і будуть мати багато простору, щоб вбирати воду.

   Також є цікаве відео в якому є багато порад для продовження квітучого стану різних видів квіток.

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар