12 лип. 2014 р.

Як виростити дерево бонсай?



   Дерева бонсаї родом з Китаю, і це мистецтво мініатюризації дерев. Вирощувати такі дерева досить важко і це вимагає великої дози терпіння.


   1. Як поливати бонсай?
Ці дерева потребують постійного підтримання вологого грунту. По цьому поводу, одним з найкращих способів збереження вологості є посадка в горщик моху. Мох запобігатиме надмірному випаровуванні води з грунту.
Дерево потрібно поливати один раз на день, відстояною водою кімнатної температури. Під час спеки бонсай потрібно поливати 2 рази на день.

   2. Які добрива необхідні для бонсай?
Дерева бонсай вирощуються в малих горшках, що призводить до того, що рослина швидко використовує природні добрива які містяться в землі. Ми повинні купити добриво яке призначене для певного виду дерев. Грунт необхідно удобрювати часто, особливо весною, але значно розведеним концентратом. Хвойні дерева удобрюємо до кінця листопада, а листяні до того часу, коли почнуть жовтіти їхні листочки. Можна використати препарати як органічні, так і мінеральні.

   3. Пересадка бонсай
Дерева бонсаї потрібно пересаджувати в залежності від його віку та роду. Молоді деревця пересаджуємо кожні два роки, старі листяні кожні три роки, а старі хвойні дерева кожні п'ять років. Пересадку бонсай слід починати навесні (березень, квітень).

   4. Обрізка бонсай
Обрізати пагони потрібно на протязі цілого року. Систематичне обрізання гілок спричиняє згущування листя та гілок. Якщо мова йде про обрізку крони дерева, то обрізаємо її до запланованої висоти а також усуваємо нижні пагони. Якщо рослина молода, то пагони можна видалити руками, без використання ножниць. Обрізка пагонів ножницями чи секатором часто призводить до висихання кінцівки пагона. Догляд за плодовими деревами такими як яблуня, груша, вишня і інші можете дізнатися у нас за посиланням.
Слід пам'ятати, що недостатня кількість коренів не дозволить дереву прогодувати себе. Корневище не повинне бути занадто обрізане.

   5. Де зберігати бонсай?


Ці рослини слід зберігати в місці, досить темному в якому сонце світить тільки кілька годин у день (краще вранці).

Немає коментарів:

Дописати коментар