10 черв. 2015 р.

10 практичних застосувань шкаралупи від яєць



   Яйця - це цінний елемент не тільки на пасхальному столі. Зазвичай ми цінуємо тільки їх вміст. А жаль, тому що шкаралупа з яйця має безліч практичних та корисних застосувань. Вона допомагає знищити шкідників у саду, знімає біль, повертає шкірі красивий зовнішній вигляд. 10 практичних застосувань шкаралупи від яєць : 

   1. Спосіб від шкідників у саду.
   Ви переживаєте, що в цьому році саранча і равлики знищать всі рослини в твоєму саду? Є проти цього метод. Розсипайте подрібнені яєчні шкаралупи на надкушених листках рослин і навколо огорожі. Слимаки не зможуть переповзти через таку перешкоду, а саранча втратить інтерес до таких рослин, тому що вони не переносять запаху яєчної шкаралупи.

   2. Полегшення болі у суглобах.
   Біль у суглобах може зірвати плани повсякденних дій. Значне полегшення може принести яєчна шкаралупа. Покришіть одну шкаралупу і помістіть в банку. Залийте її яблучним оцтом і закрутіть кришку. Потрібно почекати приблизно 2 дні, поки шкаралупа розчиниться. Потім помажте нею хворе місце. У шкаралупі яєць містяться компоненти, що підтримують нормальне функціонування суглобів: колаген, хондроїтин, глюкозамін і гіалуронова кислота. Вони проникають в оцет, коли шкаралупа розчиняється в ньому. Так приготовлена суміш може зберігатися протягом декількох місяців, за умови, що вона буде знаходитися в темному і прохолодному місці.

   3. Засіб від сухої шкіри навколо нігтів
   Якщо ваша шкіра навколо нігтів пересушується і лущиться, то яєчна шкаралупа може вам допомогти. Попробуйте відділити від яйця білу плівку яка розташована під шкаралупою. Потім приклейте її навколо пересушеної шкірки. Почекайте до тих пір, поки не відчуєте, що плівка стала сухою. В ній містяться компоненти (наприклад, гіалуронова кислота) які входять в глиб шкіри, тим самим пом'якшуючи її і живлячи.

   4. Метод для м'якої та гладкої шкіри



   Поверніть своїй шкірі сяйво абсолютно природною та недорогою маскою: подрібніть на порошок шкаралупу із одного або двох яєць і змішайте з білком одного яйця. Намажте маску на обличчя і залиште до висихання. Потім змийте її з лиця теплою водою. Діє як м'який скраб, шкаралупа видаляє мертву шкіру, а кальцій, що міститься в них, прискорить регенерацію клітин шкіри і підтримує тонус шкіри. Ефект від застосування такої маски: м'яка та світла шкіра. І це все після першого застосування!

   5. Очищення будь-якої поверхні
   Знайти мийні засоби, які не подразнюють шкіру чи слизових оболонок може бути дійсно проблемним. Однак є натуральна альтернатива цим засобам - це шкаралупа від яєць. Подрібніть на порошок кілька шкаралуп і помістіть у пластикову ємність. Коли потрібно буде очистити якусь поверхню, просто насипте трохи порошку на губку і потріть забруднену ділянку. Цей порошок видаляє плями і жир, але не подразніть чутливої шкіри.

   6. Спосіб очищення труб
   Якщо кухонна раковина постійно забивається, проблемою може бути надлишкове скупчення в трубах жиру або залишків їжі. На це є простий спосіб, засипте в раковину кілька дрібно подрібнених яєчних шкаралуп, а потім відкрутіть воду. Кусочки шкаралуп плаваючи по трубам чистять їх від небажаного осадку, який накопичився на їхніх стінках.

   7. Добавка до кави
   Якщо кава кислувата і віддає гіркотою, то перед вживанням додайте в чашку із кавою одну чайну ложку дрібно перемеленої шкаралупи від яєць. Кальцій, що міститься у цьому перемеленому порошку, нейтралізує неприємні смакові відчуття кави. Тому кава буде більш приємніша на смак та безпечнішою для шлунка.

   8. Корм для птахів
  Якщо ви плануєте в цьому році повісити годівничку для птахів, то підкорміть їх чимось незвичайним. Візьміть шкаралупи п'яти яєць та покладіть їх у розігріту до 125°C духовку на 20 хвилин. За цей час вона повинна висохнути, але дивіться, щоб сильно не засмагла. Прохолодіть та подрібніть її на невеликі кусочки та висипте їх до годівнички. Кальцій в шкаралупах допоможе самкам птахам нести міцні яйця (які на 95% складаються із кальцію) та зміцнить їхні кістки. Птахи можуть використовувати шкаралупу під час будови гнізд.

   9. Засіб очищення вузької вази
   Очищення осадку, накопиченого в середині вази або глибоких посудин неправильної форми може бути досить складною задачею. Думаю, вас уже не здивує повідомлення, що і в цьому випадку яєчна шкаралупа може стати в нагоді. Подрібніть одну або дві шкаралупи та покладіть до середини вази. Залийте теплою водою і додайте кілька крапель для миття посуду. Кілька разів перемішайте. Плин пом'якшить осад, а куски шкаралупи видалять його із поверхні вази. Цей спосіб також підходить для очищення термосів.

   10. Допомога при вирощуванні томатів



   Якщо в цьому році плануєте насолоджуватися красивими томатами, перш ніж їх посадити додайте у ґрунт одну або дві подрібнені яєчні шкаралупи. Коли вони будуть розкладатися, то кальцій, що міститься у їхньому складі потрапить у ґрунт. Цей елемент прискорює ріст майже кожної рослини, тому цей спосіб можна використовувати одночасно і для інших овочів, що знаходяться у вашому саду.

Немає коментарів:

Дописати коментар