9 вер. 2014 р.

Як сіяти траву?



   Траву потрібно сіяти в період з квітня до червня, а також із серпня до жовтня. В ті періоди переважають відповідні температури та потрібна вологість повітря. Траву можна посіяти і в інший період, але потрібно буде її поливати.

   1. Визнач в якому місці буде газон. Якщо плануєш будувати якісь споруди на ділянці, наприклад альтанка або клумбу, то потрібно прийняти це до уваги під час посіву. Визначте також сонячні місця в яких плануєш сіяти траву (тіньова, півтіньова або сонячна сторона). Від сонця залежить тип трави.

   2. Оприділене місце для газону необхідно перекопати та очистити від бур'янів і сміття.

   3. Землю під газон, варто трохи підживити (напр., кілька см садової землі) і почекати близько 1-2 тижні, щоб земля вложилася.
У разі коли в саду є важкий глинястий шар, то потрібно додати шар піску, щоб поліпшити дренаж, а в разі піщаних ґрунтів, добре б додати землі з переораного поля. Перед посівом можна перевірити кислотність ґрунту. Оптимальним проміжком для газону є від 5,5 до 7 рН. Якщо кислотність нижче то ґрунт потрібно полити вапном, якщо вище, то заквасити добривом (напр., сульфат амонію).

   4. Підготуйте насіння. На кожні 20 м2 поверхні буде потрібно приблизно 1 кг насіння. Перед посівом землю слід обережно підворошити землю приблизно на 5 см - це можна зробити граблями і підлити (полив після посіву може призвести до проростання насіння).

   5. Висівати траву найкраще в похмурі дні краще всього за допомогою спеціальної сіялки, але також можна сіяти вручну у вигляді хреста.
Ручний перехресний посів: Суміш насіння газонних трав слід розділити на дві рівні частини. Одну частину сіємо пройшовши вздовж планованого газону, а іншу сіємо йдучи поперек. Потрібно намагатися, щоб як можна більш рівномірно було розсіяне насіння.

   6. Після посіву, землю необхідно підворошити і вирівняти, щоб насіння в землі перемішалося і акуратно лягло під ґрунт (максимум 1 см), а потім втрамбувати (притиснути їх до основи валом).

   7. Спочатку, на протязі двох тижнів після посіву земля повинна бути весь час вологою.

     Читайте статю по темі:  Весняне підживлення газону

                                                         Як позбутися від моху на газоні?


   Також дивіться схоже відео по темі посіву трави власними руками.



На головну

Немає коментарів:

Дописати коментар