5 квіт. 2015 р.

Як посадити м'яту?




     Якщо полюбляєте м'ятний чай або добавляєте її до різних страв, задумайтесь над тим, щоб посадити м'яту в огороді та в результаті не купувати її щоразу в супермаркеті. Посадити м'яту неважко так як приймається вона добре і не потребує особливих умов.


     1. Купіть м'ятну рослину
     Виростити м'яту із насінини є доволі важко. Найпростіше купити в рослинному магазині або в супермаркеті м'яту в горщику. Присвятити трохи часу для вибору здорової рослини, яка немає на своїх листках будь-яких малих комах. Це є дуже важливо, тому що кожна хвороба яка є на рослині матці переноситься на молоду рослину.

     2. Пересадіть м'яту в більший горщик
     М'ятна рослина полюбляє багато світла і води, тому потребує багато місця, щоб мати змогу рости. Для цього потрібно пересадити її до більшого горщику. виберіть горщик із дірочками для забезпечення відводу води.

      3. Відповідна кількість води і сонця.
    Розмістіть рослинку на підвіконні або в саду. М'ята обожнює сонце (але також добре буде рости і в тіні). На відміну від інших рослин, м'ята потребує дуже багато води. Підливати її треба 1-2 рази на день (земля повинна бути весь час вологою). Якщо вона почне марніти, то скоріше за все їй замало води або сонця.

     4. Відріжте нові пагони та поставте їх у склянку з водою
    Нетреба щоб у нових пагонах було багато листя, так як це зменшує шанси на приймання пагона. Відріжте пагін на відстані 1см. від з'єднання, так як нижче місця зрізу зможуть вирости нові гілочки. Поставте відрізані пагони у склянку з водою. Зробіть те ж саме з іншими пагонами, щоб отримати більше молодих рослин.

     5. Чекати, чекати і ще раз чекати
   Необхідно чекати деякий час, щоб пагони пустили корінці. Близько через тиждень, буде виднітися маленьке біле коріння, яке росте з відрізаної м'ятної гілки. Зачекайте, поки коріння стане довшим.

     6. Посадіть молоду гілку м'яти в горщик
    Тоді коли коріння стало достатньо довгим, можна посадити у великий горщик. Пам'ятайте, що в цьому випадку рослину потрібно хоча б один раз в рік пересуджувати, і змінювати ґрунт на новий.

     Поради: м'яту можна посадити в саду, але пам'ятайте, що вона дуже швидко росте в усіх напрямках і займає велику площу. Якщо ви не хочете, щоб м'ята на займала усю територію вашого саду, садіть її в контейнерах (горшках) та вкопуйте їх у землю.

Немає коментарів:

Дописати коментар